Vandaag besteld, morgen in huis!*
29 augustus 2023

Gezichtsmasker voor of na douchen? 

Voor het beantwoorden van de vraag of het gezichtsmasker voor of na douchen moet, bekijken we eerst kort de voordelen van een zo een beauty masker. Bij het opdoen van een gezichtsmasker zorg je ervoor dat je huid mooier en egaler wordt. Er zijn diverse soorten gezichtsmaskers waardoor je kunt kiezen welke het meest geschikt is voor jouw huid en wat je er mee wilt bereiken. De keuze is dan ook persoonlijk die je maakt. Zo heb je gezichtsmaskers van klei, van crème en van sheets of ook wel vliesmasker genoemd. Het opdoen van een gezichtsmasker biedt dus veel voordeel voor je huid. Het is net als andere maskertjes een extra voeding dat je kunt geven. Het dood namelijk, bacteriën en je huid wordt er gezonder van. Een crème masker is meer voor de droge, normale en gevoelige huid, een kleimasker is zo meer geschikt voor een wat vettere huid en Acne en een vliesmasker is een masker met vloeistof dat meer geschikt is voor hydratie of kalmering. Nu is alleen de vraag moet je een gezichtsmasker voor of na het douchen gebruiken? 

Een gezichtsmasker is een product dat veel gebruikt wordt om de huid af en toe lekker te verwennen en een lekker rustmomentje voor jezelf te pakken. Nu is het vaak zo dat veel niet weten wanneer nauw het beste moment is om een gezichtsmasker te gebruiken. Vandaar ook de vraag moet je een gezichtsmasker voor of na het douchen gebruiken. In eerste instantie lijkt het niet heel ingewikkeld en uit te maken in welke volgorde je een gezichtsmasker gebruikt. Echter maakt dit dus wel uit en is er een reden. Lees dus snel verder als je wilt weten of je een gezichtsmasker voor of na douchen moet gebruiken en waarom.

Gezichtsmasker voor het douchen

Sommige experts zeggen dat het aanbrengen van een gezichtsmasker je beter voor het douchen kunt doen. Dit omdat de stoom en het warme water de poriën van je huid laten openen waardoor de stoffen van het gezichtsmasker beter je huid in kunnen dringen. Hierdoor zal het gezichtsmasker beter moeten werken. Zo wordt je huid beter gereinigd en gehydrateerd. Dit ligt aan het masker dat je ook gebruikt. Bekijk hier het beste gezichtsmasker van Levanda.

Gezichtsmasker na het douchen

Aan de andere kant zeggen experts ook dat je juist achteraf een gezichtsmasker moet gebruiken. Door het douchen openen namelijk inderdaad je poriën. Echter spoel je juist de hydratie vaak ervan af als je het gezichtsmasker van tevoren hebt gebruikt. Gebruik je het gezichtsmasker na de douche dan staan je poriën ook vaak nog open van de warmte waardoor bij het aanbrengen van het gezichtsmasker juist de dode huidcellen en het vuil uit de poriën worden gehaald. De warmte van een douch maakt je gezicht ook vaak wat droger, terwijl een masker vaak hydrerend is. Het gezichtsmasker wordt beter geabsorbeerd in de huid. Daarnaast pleiten experts dat het beter is om je gezicht te wassen met lauw water. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën van je huid blijven zitten. Deze zijn namelijk juist goed voor de huid. Tevens wordt je huid zo niet getriggerd om extra oliën te produceren, omdat je huid door de douch uitgedroogd is.

Experts pleiten beiden

Doordat er twee kanten aan het verhaal zitten dat beide kloppen is het statement: ‘’een gezichtsmasker voor of na douchen’’ nog moeilijker geworden. Eigenlijk ligt het ook grotendeels aan het gezichtsmasker dat gebruikt wordt. Heb je namelijk een erg droge huid? Dan kan je beter het gezichtsmasker voor het douchen gebruiken als dit een kleimasker bijvoorbeeld is of een masker dat je huid juist laat uitdrogen. Na de douch kan je dan beter een moisturizer gebruiken om je huid de nodige hydratie te geven of je gebruikt juist een hydrerend gezichtsmasker na de douche dat je huid de nodige uitdrogen tegen gaat. Het ligt dus echt aan het soort gezichtsmasker dat gebruikt wordt of je nu voor of beter na de douche het gezichtsmasker kan gebruiken. Een andere veelgemaakte fout is dat veel mensen in de douche eerst hun haar doen wassen en tussendoor hun lichaam. Eigenlijk dien je je lichaam echt pas als allerlaatste te wassen, zodat ook de haarproducten van je lichaam goed zijn afgespoeld en gewassen. Dit voorkomt namelijk verstopte poriën, waardoor je al sneller puisten en onzuiverheden krijgt.

Gezichtsmasker voor of na douchen

Bekijk en shop de Levanda diep reinigend gezichtsmasker

Conclusie gezichtsmasker voor of na douchen

Het beste is dus om te kijken wat voor type huid je hebt en welk gezichtsmasker jouw kan helpen om jouw doel te behalen betreft je huid. Wil je het gezichtsmasker goed in je poriën laten opnemen? Dan kun je het beste het gezichtsmasker na het douchen op doen als je poriën openstaan. Wil je het gezichtsmasker gebruiken om de dode huidcellen en onzuiverheden of overtollige olie weg te halen? Dan kunnen deze het beste voor het douchen aangebracht worden. Zo kun je tijdens het douchen deze oliën, onzuiverheden en dode huidcellen verwijderen. Plus het masker kan zo goed eraf worden gewassen. Ook kan het masker voor het douchen ervoor zorgen dat de poriën kleiner worden doordat na het douchen de poriën sluiten en het gezichtsmasker nog een werkend effect heeft terwijl de poriën gesloten zijn. 

Meer beautytips voor het aanbrengen van een gezichtsmasker voor of na douchen

Het maakt dus niet uit of je het gezichtsmasker ervoor of na het douchen gebruik. Dit is geheel afhankelijk van welk effect je wilt hebben en welk masker je gebruikt. Wel is het belangrijk om te weten dat bij het aanbrengen van een gezichtsmasker of het nu voor of na het douchen is altijd goed schoon en gereinigd moet zijn. Wat aan te raden is om een goede lichte scrub hiervoor te gebruiken. Door regelmatig je huid te scrubben zorg je er namelijk voor dat je cel vernieuwing van de huid stimuleert. Daarnaast is het aan te raden om het 1 of 2 keer per week te gebruiken en niet vaker. Bescherm je huid tegen de zon om veroudering en schade van de huid minder snel op te lopen. Je huid blijft zo langer jong en gezond. Tot slot is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben. Je huid reageert namelijk op wat je binnenkrijgt. Echte schoonheid begint van binnen en niet van buiten! Voor meer beauty producten shop dan op de webshop van Levanda!

Levanda betekend in het zweeds dat je iemand een lang en gelukkig leven toewenst en dat is nu precies waar onze producten aan willen bijdragen een beter, gezonder en gelukkiger leven.

Navigatie

Contact

info@levanda.nl
KvK: 77519752
BTW: NL003226984B84
*Vandaag besteld, morgen in huis - afhankeling van levertijd op bol.com
Levanda © 2024 | Website ontwikkeling en realisatie door: MovaWorks en Website Visie
chevron-down