Vandaag besteld, morgen in huis!*
22 mei 2023

5 tips om je kleding mooi te houden op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig, de caravan, de bus, het maakt niet uit waar je naartoe gaat,  je zal altijd je kleding mee moeten nemen. Al ga je een midweekendje weg of overnacht je maar 1 nacht. Het meenemen van schone kleding staat altijd op het lijstje. Echter wil je dat deze kleding niet beschadigd, gekreukt of vies wordt. Je kleding mooi houden op vakantie is vaak een groot probleem. Vooral als je zoveel moeite hebt gedaan om alles netjes en gestreken in te pakken in de koffer of tas, maar nu geheel gekreukt uit je koffer of tas komt. Je wilt er namelijk leuk en goed uitzien op vakantie. Vandaar dat we in deze blog bespreken hoe je kleding mooi houdt op vakantie, zodat je er altijd goed, stijlvol en netjes uit ziet.

1. Kleding kiezen

Allereerst begint dit bij je kleding uit kiezen die je mee wilt nemen. Enkele tips die je hiervoor kunt gebruiken is door te kijken naar de stof van de kleding. Bepaalde stoffen kreuken en vlekken namelijk sneller. Is het wel een snel kreukend stofje dan kan je hier rekening mee houden tijdens het meenemen van dit kledingstuk. Zo zijn er veel kledingstukken die duurzaam en kreukbestendige zijn. Denk aan stoffen als polyestermix, jersey en synthetische vezel, stoffen als lyocell, acryl, polyester of nylon. Al deze stoffen zijn minder kreukgevoelig. Vooral de synthetische stoffen kreuken bijna niet.  Kies dus een van deze stoffen uit wil je kleding meenemen de minder kreuk gevoelig zijn en gemakkelijker te onderhouden zijn op vakantie. Dit is de eerste van om je kleding mooi te houden op vakantie.

2. Inpakken

Ten tweede dien je de kleding die je wilt mee nemen op een goede manier in te pakken. Zo prop je niet en ga je verzorgd en netjes met je kleding om. Zo kun je gebruik maken van packing cubes. Dit zijn platvormige tassen die gemakkelijk in gebruik zijn. Het zijn tassen waarin je jouw kleding plat kan leggen zonder kreukels erin te maken. Vervolgens kan je deze tassen in de koffer leggen waardoor er geen beweging meer mogelijk is voor het kledingstuk en beter intact en kreukvrij blijft.  Ook zorgt het voor een georganiseerde koffer.

Daarnaast helpt het oprollen van kleding beter dan het opvouwen van kleding. Het vermindert de kreuken en je kunt hierdoor meer meenemen vaak. Doe dit wel zo strak en stevig mogelijk om je kleding mooi te houden op vakantie. Zo voorkom je namelijk, gekke vouwen in shirts, bloesjes of jurken. Vermijd ook vacuüm zakken. Deze zorgen namelijk, voor veel kreukels. Wel kun je hierdoor meer mee nemen. Neem ook niet te veel mee of prop zoveel als kan in je koffer, want dit zorgt voor beschadiging en kreukels in de kleding. Als kleding wat ruimte heeft om te bewegen is er namelijk minder kans op kreukels.

kleding mooi te houden op vakantie

3. Uitpakken

Tijdens het uitpakken van je koffer of tas zijn er ook een aantal tips waarmee je rekening kunt houden om je kleding zo goed en mooi te houden zonder kreukels. Zo kun je namelijk de kleding direct ophangen en uit je koffer of tas halen. Vaak hebben accommodaties hangers in de kast al hangen. Heb je toch wat kreukels in je kleding hang je kleding dan op de badkamer op. Dit zorgt ervoor dat de warme dampen van de badkamer na een warme douche de kleding deels stoomt. Of gebruik de föhn van de accommodatie om met de warme lucht de kreukels eruit te krijgen. Heb je niet een van deze materialen of tools bij de hand dan kan je de kleding op de grond leggen met een vochtige warme handdoek en de kreukels eruit proberen te strijken met de hand. Tot slot blijft het beste om te investeren in een kledingstomer. Een kledingstomer is een stoomapparaat dat je kunt gebruiken om je kleding kreuk vrij te maken, te ontgeuren en op te frissen indien nodig is. Zo behoud je de kleding het beste op reis. Het werkt op stoom en is geheel makkelijk te gebruiken. Het heeft zo een waterreservoir die gevuld wordt met water. Vervolgens komt er stoom uit het mondstuk dat op de kleding gericht dient te worden. De kledingstomer is een handig alternatief om mee te nemen en niet meer te hoeven strijken. De stoom van de kledingstomer zorgt er namelijk, voor dat de vezelstructuur van diverse soorten stoffen als katoen, zijde, wol en synthetische materialen zich ontspant waardoor de kreukels en vouwen glad worden en de stoom de geurtjes en de kleding opfrist zonder het nat te maken.

Door het gebruik van een kledingstomer op reis kan je allerlei soorten kledingstukken gemakkelijk en goed onderhouden. Het is zelfs makkelijker en veel sneller dan strijken en het vereist minder inspanning waardoor bij warme temperaturen het ook aangenaam is om toe te passen in gebruik. Tevens raakt de stof niet beschadigd door te veel hitte. Tot slot zijn ze gemakkelijk mee te nemen en draagbaar bij het reizen. Dit komt door de compacte vorm. Bekijk hier de kledingstomer van Levanda om je kleding mooi te houden op vakantie.

Effiënte kledinstomer van Levanda

4. Vlekken

Heb je vlekken op vakantie in bepaalde kleding gekregen; probeer deze dan zo snel mogelijk eruit te halen. Behandel de vlekken dan ook direct en zo snel als mogelijk. Gebruik hiervoor milde reinigingsmiddelen en dep voorzichtig met een vochtige doek de vlek eruit. Begin niet hevig te wrijven. Dit kan namelijk, de stof beschadigen en de vlek erger of groter maken. Gebruik ook een schone doek. Heb je geen vlek verwijderaars voor grasvlekken, rode vlekken, wijn vlekken etc. dan kun je het proberen met zeep en lauw water. Is het een te hardnekkige vlek zoek dan een stomerij of vraag aan de accommodatie of ze je kunnen helpen op professioneel gebied

5. Algemeen

Algemene tips voor kleding op vakantie is ten eerste om uit te kijken voor zonnebrand. Let op dat de zonnebrand vlek vrij is en smeer je altijd goed van tevoren in. Hetzelfde geldt voor andere producten als lotions en oblieën. Daarnaast ben voorzichtig waar je gaat zitten, eet voorzichtig, was indien nodig volgens de was instructies en bekijk deze goed, behandel vlekken direct en draag donkere kleuren, zodat de kans op een zichtbare vlek kleiner is. Dit zijn de manieren om je kleding mooi te houden op vakantie.

Levanda betekend in het zweeds dat je iemand een lang en gelukkig leven toewenst en dat is nu precies waar onze producten aan willen bijdragen een beter, gezonder en gelukkiger leven.

Navigatie

Contact

info@levanda.nl
KvK: 77519752
BTW: NL003226984B84
*Vandaag besteld, morgen in huis - afhankeling van levertijd op bol.com
Levanda © 2024 | Website ontwikkeling en realisatie door: MovaWorks en Website Visie
chevron-down