Vandaag besteld, morgen in huis!*
19 juli 2023

5 redenen voor het gebruik van een daglichtlamp

Elke dag even bij een daglichtlamp zitten om je bloot te stellen aan kunstmatig licht dat lijkt op daglicht. Dit om te ervaren hoe lichttherapie helpt voor jouw slaap, stemming en niveau van energie. Dit omdat je misschien vaak vermoeid bent en vooral in de wintermaanden het voelt alsof je de hele dag wel kan slapen. Vandaar dat we in deze blog de 5 redenen voor het gebruik van een daglichtlamp gaan bespreken. Je hebt een slecht humeur en je concentratie is niet al te best. Dit geeft vaak aan dat je te maken hebt met een winterdip. Vaak is de oorzaak hiervan dat de donkere en korte dagen waar weinig daglicht is invloed heeft op jouw slaapritme en je gemoedstoestand. Een daglichtlamp kan hierbij dan helpen. Bekijk de daglichtlamp van Levanda in onze shop.

Wat is een daglichtlamp?

Een daglichtlamp is een lamp dat speciaal geschikt is voor het na bootsen van echt daglicht. Op deze manier kan er met de daglichtlamp echt natuurlijk licht in huis gebracht worden. Hierbij wordt vaak de led technologie van nu gebruikt. Op deze manier wordt er helder wit licht geproduceerd dat te vergelijken is met die van de zon. Zo hebben de makers van de lamp gekeken naar de kleurtemperatuur en de lichtintensiteit. De kleurweergave ligt tussen de 5000 Kelvin en 6500 Kelvin. De kleurweergave-index heeft een erg hoge CRI-waarde waardoor de kleuren ook echt lijken op de kleuren van het daadwerkelijke zonlicht van buiten. Er zit in een daglichtlamp meer blauw licht waardoor onze hersenen een seintje krijgen dat het dag is en we wakker dienen te blijven. Ze noemen dit ook wel lichttherapie. Een van de 5 redenen voor het gebruik van een daglichtlamp is dan ook vanwege de vele tijd die wij tegenwoordig doorbrengen met kunstmatig licht. Hierdoor is er gebrek aan natuurlijk licht waardoor dit effect heeft op het welzijn van de mens.

Natuurlijk licht

Om specifieker in te gaan op het feit dat een van de 5 voordelen van het gebruik van een daglichtlamp het natuurlijk licht is behandelen we dit voordeel apart. Doordat een daglichtlamp het spectrum van de zon kan na doen heeft het een positieve invloed op het welzijn van je zelf. Op deze manier kan je het binnenhuis licht maken met een zonnige sfeer. Vooral je humeur gaat hierdoor op vooruit. Je bent minder depressief en hebt meer energie. Een daglichtlamp kan zo essentieel zijn voor een gezonder en gelukkiger leven. Vooral voor de tegenwoordige thuiswerkers is dit echt een ideale oplossing. Vooral voor de winterdagen is een daglichtlamp veel voorkomend. Dit komt doordat de dagen korter en donkerder zijn.

Energie

Een andere reden van de 5 redenen voor het gebruik van een daglichtlamp is de energie die je ervan krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld bij een middagdip of een moment waarbij je minder energie hebt de daglichtlamp een half uurtje gebruiken om toch weer wat meer energie te krijgen. Door een half uur een lichttherapie-sessie te doen kan je de rest van de dag er weer tegen aan. Heb je een afspraakje op staan of wil je een avondje opstap, maar voel je je er futloos en energieloos? Dan is zo’n sessie met de daglichtlamp zeker aan te raden. Het heeft geen risico’s of negatieve effecten. Dus zeker de moeite waard om uit te proberen. Ook voor een sportwedstrijd of sportsessie kan het je net wat meer energie en motivatie geven. Ook zul je zien dat je prestaties hierdoor hoger zullen zijn. Een andere reden om het te gebruiken voor eer energie is bijvoorbeeld als je wisselende werkdiensten hebt. Lichttherapie middels de daglichtlamp kan je dan hierbij helpen en ondersteunen.

5 redenen voor het gebruik van een daglichtlamp

Bekijk en shop de daglichtlamp van Levanda

Productiviteit

Zoals al een beetje genoemd is, is een van de 5 redenen voor het gebruik van een daglichtlamp de productiviteit die erbij gepaard gaat. Zo kan je naast dat je meer energie hebt wat zorgt voor meer productiviteit ook meer concentratie en alertheid hebben. Je bent minder vermoeid en je humeur is omhoog. Als deze effecten zorgen ervoor dat je beter kan presteren.

Geen depressie

Ook hebben we al benoemd dat een van de 5 redenen voor het gebruik van daglicht het hebben is van een beter humeur. De slechte zin komt vooral veel voor tijdens de winterdagen, omdat er dan weinig licht is. Door het minder hebben van zonlicht raken veel mensen in een depressie. Ofwel SAD genoemd (seizoensgebonden affectieve stoornis). Bij veel mensen komt dit echter steeds vaker voor zonder echt in een bepaald seizoen als de winter te zitten. Dit komt doordat veel mensen binnen werken, thuiswerken of niet veel meer buiten komen. Ook ruimtes met minder daglicht of kantoorwerk met weinig daglicht stimuleren het hebben van een depressie. Vandaar dat vele ook zeggen veel blijer en gelukkiger te zijn als de zon schijnt. Het geeft de mens nu eenmaal dat gelukkig en energiek gevoel. Serotonine en melatonine vanuit daglicht zorgt er namelijk voor dat je energieniveau en stemming bepaalt, wordt.

Slapen

Het hebben van een goede nachtrust is erg belangrijk voor de mens. Dit heeft namelijk invloed op ons fysiek, mentaal, maar ook emotioneel. Fysiek zorgt een goede nachtrust voor een beter herstel. Zo kunnen spieren, weefsels en je immuunsysteem versterkt worden. Mentaal heeft een goede nachtrust invloed op het hebben van een beter geheugen, concentratie en je kunt beter focussen. Ook je creativiteit wordt door een goed slaapritme verhoogd. Je kunt beter leren en effectiever ter werk gaan. Emotioneel gezien kan je slaap invloed hebben op je emoties en stemming. Je bent zo namelijk minder prikkelbaar en minder gestrestst waardoor bepaalde situaties ook niet negatief snel in een andere stemming kunnen overslaan. Daarnaast helpt het je algemeen beter met de kwaliteit van je leven. Zo hebben mensen met een gezond slaapritme vaak een beter gewicht, een betere immuniteit en gezondheid. Door gebruik van de daglichtlamp wordt je slaapritme verbetert. Hierdoor heb je geen slapeloosheid en word je minder verstoort in je slaapcyclus. Dus ook een goede nachtrust is een van de 5 redenen voor het gebruik van een daglichtlamp zeker te overwegen.

Bekijk nu de Levanda daglichtlamp en ervaar zelf de 5 redenen voor het gebruik van een daglichtlamp. Ontdek en ervaar de effectiviteit en breng je mentale, fysieke en emotionele gezondheid naar een hoger niveau. Wees niet meer depressief en geef jezelf die energieke boost die je nodig hebt. Dit allemaal zonder risico’s. Voor meer informatie of vragen neem contact op met Levanda.

Levanda betekend in het zweeds dat je iemand een lang en gelukkig leven toewenst en dat is nu precies waar onze producten aan willen bijdragen een beter, gezonder en gelukkiger leven.

Navigatie

Contact

info@levanda.nl
KvK: 77519752
BTW: NL003226984B84
*Vandaag besteld, morgen in huis - afhankeling van levertijd op bol.com
Levanda © 2024 | Website ontwikkeling en realisatie door: MovaWorks en Website Visie
chevron-down